Friday, August 10, 2012

'Canlı gıda' "Canlı gıda"larla yapılan yemeklerin özelliği hiç fırın görmemeleri. Sağlıklı kalmak isteyenler "canlı gıda"lara büyük ilgi gösteriyor



Güncelleme: 10:03 TSİ 16 Temmuz. 2012 Pazartesi
Canlı gıdalarla beslenenlerin sayısı giderek artıyor. "Yiyecekleri pişirmeden beslenme" ilkesini baz alıyorlar.

2 bin yıllık geçmişe sahip bu yöntem, Amerikalı bir doktorun pişirilmemiş, işlem görmemiş, canlı gıdalar tüketerek meme kanserini yenmesiyle son yıllarda dikkat çekti. Canlı gıdalar içerdikleri enzimler, su, mineraller ve enerji sayesinde insan bedeninin fonksiyonlarını maksimum düzeye çıkarıyor.

Canlı gıdalarla beslenmek vejetaryenler için birebir. Yaşamayan gıda kabul edilen et ve süt ürünleri canlı gıdalar arasında yer almıyor. Canlı gıda ile beslenmeye geçiş, vejetaryen ağırlıklı beslenmek demek.

Canlı gıdalarla yapılan yemeklerin özelliği hiç fırın görmemeleri. Pişirmeden, yaprak sarma, kremalı ıspanak çorbası, lazanya yapabilirsiniz. Meyve ve sebzeleri, kış güneşinde kurutulmuş, filizlenmiş, işlem görmemiş, 45 derecenin üstünde ısıtılmamış tüm gıdaları kapsayan canlı gıdalarla yapılan yüzlerce yemek tarifi bulunuyor.

Aralarında Uma Thurman ve Natalie Portman'ın olduğu Hollywood yıldızları gibi yaşam boyu vejetaryen olmanız ve çiğ gıdalarla beslenmeniz gerekmiyor. Sağlık ve gençlik iksiri enzimleri depolamak ve kısa süreler için canlı gıdalarla beslenme programları uygulayarak vücudunuzu arındırabilirsiniz.

%85 oranında çiğ gıda ve % 15 oranında pişmiş gıdalarla beslenmenizi dengeleyin.
Canlı gıdalarla beslenme alışkanlığına geçiş sürecinde her bünye farklı tepkiler veriyor. Ekmek, hamur işi, et, süt ürünleri tüketiminiz azaldıkça ve alışkın olduğunuz yemeklerden uzaklaştıkça sürekli yorgunluk ve açlık hissedebilirsiniz. Bu nedenle bünyenizin isteklerini dinlemeyi ihmal etmeyin. protein ihtiyacınızı karşılamak için gerektiğinde az miktarda pişmiş yemekler ve balık yiyebilirsiniz. Bedensel ve zihinsel formunuzu korumaya özen gösterin.

No comments:

Post a Comment