Sunday, August 12, 2012

Yağışlar Kuvvetleniyor,semsiyelerinizi unutmayin...



Yağışlar Kuvvetleniyor
Bu aralar dışarı şemsiyesiz çıkmayın! Serinleyen havayla gelen yağışlar, kuvvetlenerek devam edecek.

Meteoroloji, İstanbul ile kuzeybatı kesimlerde kuvvetli sağanak uyarısında bulunurken sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre bugün İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bartın'da görülecek gök gürültülü sağanağın kuvvetli olması bekleniyor.

Ayrıca Çanakkale ile Bozcaada, Gökçeada, Biga, Çan, Gelibolu, Lapseki, Ezine ve Ayvacık ilçelerinde de gökgürültülü sağanak bekleniyor.

Balıkesir'in Gönen, Bandırma, Manyas, Erdek ve Marmara Adası'nda da kısa süreli kuvvetli gökgürültülü sağanak uyarısı yapılırken yaşanabilecek olumsuzluklara dikkatli olunması istendi.

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Adana ve Osmaniye çevrelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; İstanbul ile öğleden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre hava sıcaklığının, kuzeybatı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzey ve batı ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (35)

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. (30)

İzmir: Parçalı bulutlu, öğleden sonra doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (32)

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (37)

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu (32)

Samsun: Parçalı, zamanla çok bulutlu (30)

Trabzon: Parçalı, zamanla çok bulutlu (30)

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (31)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (40)

No comments:

Post a Comment