Wednesday, November 14, 2012

MUCIZE BITKILER /NANENİN FAYDALARI / Health & Nutrition Benefits Of Using Fresh Mint Leaves

MUCIZE BITKILER /NANENİN FAYDALARI / Health & Nutrition Benefits Of Using Fresh Mint Leaves

by Nazan Saatci ve Dostlari on Saturday, February 18, 2012 at 5:17pm ·
NANENİN FAYDALARI

Nane: Ballıbabagiller familyasından; nemli yerlerde yetişen, genellikle tüylü ve çok kokulu otsu bir bitki cinsidir. Başak biçiminde beyaz, pembe veya morumsu çiçekleri vardır. Güzel kokuludur. Dünyada 25-30 kadar türü bulunan, sağlık açısından son derece faydalı, hoş kokulu bir bitkidir. Daha çok nemli yerleri sever.

Hazmı kolaylaştırır. Gaz söktürür. Karaciğer yetersizliğini giderir. Safra akışını düzenler. Mide ağrılarını keser. Bağırsak spazmını giderir. Nefes almayı kolaylaştırır. İştah açar. Sinirleri yatıştırır ve vücuda rahatlık verir. Strese ve baş ağrısına iyi gelir. Spazm ve kalp çarpıntısı riskini azaltır. Ateşi düşürür. Sindirim sistemi ve mide için çok faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırır. Gaz söktürücüdür. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. Ülsere ve mide yanmasına iyi gelir. Kusmayı, mide bulantısını ve ağrısını önler. Grip, bronşit gibi soğuk algınlıklarında ve öksürükte faydalıdır. Diş ağrısını ve ağız kokusunu giderir. Anne sütünü arttırır. Sinirsel iktidarsızlığa iyi gelir. Nefes almayı kolaylaştırır Astım, grip, bronşit ve öksürükte faydalıdır.Sinirleri kuvvetlendirir.İçerisindeki B vitamini sayesinde sinir rahatsızlıklarına iyi gelir. Sükunet verir.Heyecanları ve korkuyu yatıştırır  * Aybaşı kanamalarının muntazam ve ağrısız olmasını sağlar.Öncelikle hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır. Gaz söktürür. Karaciğer yetersizliğini giderir. Safra akışını düzenler. Mide ağrılarını keser.Soğuk algınlığında faydalıdır.Bağırsak solucanlarının düşürülmesinde yardımcı olur.İdrar söktürürMide ülseri ve gastrit olanlar fazla kullanmamalıdır.

Nane Nasıl Kullanılır?
 Nane, salata ve yemeklere güzel kokusu ve farklı tadıyla ayrı bir lezzet katmak için kuru ya da taze olarak katılabilir. Ayrıca, nane çayı hazmı kolaylaştırmak için yemeklerden sonra içilebilir. Naneden elde edilen nane yağı da çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Yapraklarından hazırlanan nane çayı sakinlik verir. Soğuk algınlığı ve mide bulantısını giderir. Sindirimi kolaylaştırır ve bağırsaktaki gazları söker. Nane suyuna bir miktar sirke katılıp içilirse iç kanamaları durdurmaya yardımcı olur. Nanenin sakinleştirici etkisi nane yağı için de geçerlidir. Nane yağı ciltteki yanık lekelerini gidermekte ve soğuktan kaynaklanan şişlikleri indirmede etkilidir. Nane kaynatılıp buharı koklanırsa solunum yollarını açar ve soğuk algınlığına iyi gelir.

Astım, grip, bronşit ve öksürük için yararlıdır.Ateşi düşürür. Sinirleri kuvvetlendirir. Sükûnet verir. Heyecanları ve korkuyu yatıştırır. Kusmaları önler. Migren, uykusuzluk ve baş dönmelerinde faydalıdır.

El ayak titremesi, dil tutukluğu, felç ve uykusuzlukta kullanılır. Kalbi kuvvetlendirir. Sinirsel kalp çarpıntılarını keser. Erkeklerde ruhsal kaynaklı iktidarsızlığı giderir. Aybaşı kanamalarının muntazam ve ağrısız olmasını sağlar.

Sütle şişen memelerin şişini indirir. Soğuk algınlığında faydalıdır. Bağırsak solucanlarının düşürülmesinde yardımcı olur. İdrar söktürür. Mide ülseri ve gastrit olanlar fazla kullanmamalıdır. Şekercilik, likörcülük, lavantacılık ve eczacılıkta kullanılır.

Health & Nutrition Benefits Of Using Fresh Mint Leaves


The benefits of using fresh mint leaves in our daily diet is manifold. Here are some of them
  • Inhaling fresh mint leaves relieves you from congestion problems, like sinus infections and common cold.
Your teeth becomes white when you chew fresh mint leaves for a while at least once or twice a week.
  • Mint leaves eliminate toxins from the body and when included in the diet on a regular basis, eliminates bacteria and fungus  from the body.
Tips to brewing an excellent fresh mint tea
  • Drinking herbal mint tea reduces irritated bowel syndromes and cleanses the stomach.

Mint is used in a variety of ways, but the most common is through the brewing of mint tea.Fresh mint tea can be made by pouring hot, but not boiling, water over fresh leaves of mint. When preparing mint tea, it is important that the preparation be covered while it is steeping to prevent the valuable volatile oils from evaporating.
Milk and sweetener can be used optionally.
  • The antifungal properties associated with mint help in curing asthma and other allergic conditions.
  • Mint helps in getting rid of headaches and migraines.

No comments:

Post a Comment