Monday, August 20, 2012

Ünlü Yönetmen Tony Scott İntihar Etti

Ünlü Yönetmen Tony Scott İntihar Etti

Hollywood'un tanınmış yönetmenlerinden Tony Scott, Los Angeles'ta bir köprüden atlayarak yaşamına son verdi.

Hollywood'un tanınmış yönetmenlerinden Tony Scott, ABD'nin Los Angeles kentindeki bir köprüden atlayarak yaşamına son verdi.

"Top Gun" başta olmak üzere birçok tanınmış filme imza atan 68 yaşındaki İngiliz asıllı film yönetmeni Tony Scott'ın intihar ettiği bildirildi. Los Angeles polisi, Scott'ın pazar günü kentteki bir köprüden suya atladığını bildirdi.

Görgü tanıklarına göre San Pedro'daki Vincent Thomas Köprüsü'ne otomobiliyle gelen Scott, demir parmaklıklara tırmanarak kendini aşağıya bıraktı. Scott'ın cesedinin bir süre sonra liman polisi dalgıçları tarafından çıkarıldığı bildirildi.

Ünlü yönetmenin ofisinde bir veda mektubu bulunduğu açıklanırken, otomobilinde de bazı notlara rastlandığı kaydedildi. Ancak mektup ve notların içeriğiyle ilgili bilgi verilmedi.

Unutulmaz filmlere imza attı

1944 yılında İngiltere'nin North Shields kentinde dünyaya gelen Scott, başrolünde Tom Cruise'un yer aldığı 1986 yapımı "Top Gun" filmiyle Hollywood'un tanınmış yönetmenleri arasına girdi. Scott "Beverly Hills Cop II" (Sosyete Polisi 2), "Days of Thunder" (Yıldırım Günleri), "Crimson Tide" (Gemide İsyan), "True Romance", "Enemy of the State" (Devlet Düşmanı), "Spy Game", "Deja Vu" gibi filmlerin yönetmen koltuğunda oturmuştu.

Ridley Scott'ın kardeşiydi

Aynı zamanda "Gladiator", "Blade Runner" ve "Alien" gibi filmleriyle tanınan yönetmen Ridley Scott'ın da kardeşi olan Tony Scott, evli ve iki çocuk babasıydı.

Scott kardeşler son olarak bir prodüksiyon firması kurmuş ve "Killing Lincoln" adlı filmin üzerinde çalışıyordu.

Yönetmen Ron Howard, meslektaşının ölümü üzerine Twitter hesabından "Artık başka Tony Scott filmi olmayacak. Trajik bir gün" şeklinde yazdı.
haber kaynak haberler.com

Gaziantep'te Bombalı Saldırı: 8 Ölü


Gaziantep'te Bombalı Saldırı: 8 Ölü

Gaziantep'te polis merkezi yakınlarında bomba yüklü bir araç inflak etti. saldırıda 8 kişi öldü, 64 kişi yaralandı.
Gaziantep'te bayramın ikinci günü PKK'lıların bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda ortalık savaş alanına döndü. Saldırıda 8 kişi öldü, 64 kişi yaralandı.

Olay saat 19.45 sıralarında Şehitkamil İlçesi'nde meydana geldi. PKK'lılar, Karşıyaka Polis Merkezi yakınına getirip otobüs durağında park ettikleri otomobildeki patlayıcıları uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte durakta yolcu indirip bindiren iki otobüs alev aldı, çevredeki araçlar hasar gördü, ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Aralarında polislerin de bulunduğu 8 kişi öldü, 64 kişi yaralandı, ortalık savaş alanına döndü.

Olayın ardından, karakol önünde adeta can pazarı yaşandı. Vatandaşlar sağa sola kaçışmaya başlarken, olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans yaralıları hastanelere taşıdı. İtfaiye ekipleri de patlama sonucu meydana gelen yangını söndürmeye çalışırken, polis çevreyi güvenlik çemberine aldı.

Patlamanın sonrasında bir grup vatandaş teröre tepki gösteren sloganlar attı.
Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

VALİ: BOMBALI ARAÇ

Gaziantep Valisi Erdal Ata, yaptığı açıklamada patlamanın nedeninin bomba yüklü bir aracın inflak ettirilmesi sonucu 8 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Patlama nedeniye çok sayıda kişi de yaralandı.

İZİNLİ DOKTORLAR ÇAĞIRILDI

Öte yandan yaralı sayısının fazla olması nedeniyle bayram izninde olan doktorların da göreve çağırıldığı öğrenildi.

'60 KİŞİ ÖLEBİLİRDİ'

NTV canlı yayınına telefonla katılan Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bölgenin Gaziantep'in en işlek caddelerinden biri olduğunu söyledi. Güzelbey, "Gaziantep'te böyle bir patlama meydana geldiği için çok üzgünüz. Cadde patlamanın meydana geldiği saatlerde göre az kalabalıktı. Eğer bu saldırı arife günü meydana gelseydi 60 kişi ölebilirdi" diye konuştu.

KAN BAĞIŞI DUYURUSU

Gaziantep'te gerçekleşen patlamada yaralananlar için yetkililer acil kan arayışına girdi.

Bölgeye yakın olan devlet hastanelerine ve özel hastanelere sevk edilen onlarca yaralı için acil kan ihtiyacı doğduğunu ifade eden yetkililer, duyarlı vatandaşlardan acil kan bağışı yapmalarını istiyor.
 haber kaynak haberler.com

Türk yapımı Animasyon mükemmel Hazerfen Ahmet,Celebi





MEVLANA CELALEDDIN-I RUMI: DANCE OF LOVE - TRAILER