Tuesday, August 28, 2012

WATERFALLS 1













Uğursuzluk



Uğursuzluk

 Avcı Sultan Mehmet bir gün adamlarıyla beraber akşama kadar bir keklik bile vuramaz. Bunun sebebini de, sabahleyin gördüğü bir dervişin uğursuzluğuna bağlar. Solaklara seslenir. Saraydan çıkarken, şu şu tipte, sivri külahlı, sırtı kambur birinin önünden geçtiğini söyler ve hemen bu adamı bulmaları emrini verir. Tarife göre Bektaşi babalarından ayyaş Hamza Babayı yaka paça huzura getirirler.
Sultan:
- Bre uğursuz, nabekar! Bugün sabahleyin karşıma çıktın. Bu yüzden akşama kadar bir ava rastlayamadım. Bu ne uğursuzluktur. Vurun kellesini...
Bektaşi bakar ki kelle elden gidiyor. Son bir dileğini açıklamak için söz alır:
- A devletlim siz beni gördünüz bir keklik vuramadınız. Ama insaf ediniz, benim de bugün ilk gördüğüm sizdiniz ve kellemi kaybediyorum. Söyleyin, uğursuzluk hangimizde!"

Mars'tan Tarihi Yayın



NASA'dan yapılan açıklamada, "Curiosity"i bu ay başında başarıyla Mars'a gönderen ekibin üyelerinin, öğrencilere bu misyonu ve şarkının gezegenler arası yolculuğunu mümkün kılan teknolojiyi anlatacağı belirtildi.

Mars'a ilişkin araştırmalar ve elde edilen yeni bulguların öğrencilere anlatılacağı NASA gezisi sırasında, T.S.İ. bu gece 23.00' te "Reach for the Stars" adlı şarkı Curiosity tarafından Mars'ta çalınmaya başlayacak.
Önceden uzay aracına ses datası olarak yüklenen şarkı, Curiosity tarafından radyo dalgaları aracılığıyla Dünya'ya yayınlanacak.
Anaokullarının da dahil olduğu 12 farklı sınıftan öğrenci, şarkıcı William James Adams'ın kurduğu i.am.angel Vakfı ile okullara eğitim amaçlı video içeriği sağlayan Discovery Education'ın desteğiyle bu tarihi ana tanıklık edecekler.
A.B.D.'nin Kaliforniya Eyaleti'ndeki Pasadenas kentinde bulunan NASA laboratuvarında gerçekleşecek etkinlik, NASA'nın resmi sitesinden de yayınlanacak.Böylelikle The Black Eyed Peas, şarkısı bir başka gezegende çalınan ilk müzik grubu olarak tarihe geçmiş olacak.

İnsan zihni hacklendi!..



9Zihninizin en derinlerinde bulunan bilgiler guvende mi? Amerika, İngiltere ve İsviçre'den uzmanların oluşturduğu bir araştırma grubuna göre "hayır." Araştırmacılar, bilgisayar oyunları için kullanılan bir alet sayesinde bilgisayar kullanıcılarının beynini okudu ve gizli bilgilere ulaştı
"Bilgisayar kullanıcılarının beyni okunarak gizli bilgilerine ulaşmak mümkün." Bu tespit, Berkeley, Oxford ve  Cenevre üniversitelerinden uzmanların oluştırduğu bir araştırmacı grubuna ait.
Araştırmacılar, bir cihaz sayesinde bilgisayar kullanıcılarının beyinlerinden bilgilerin hacklenebildiğini kanıtladı.
"Emotiv" adlı cihaz bir "beyinbilgisayar ara yüzü aleti" yani el kullanmadan bilgisayar oyunu oynamaya yarayan bir alet.
Araştırmacılar, denek grubuna "emotiv"i taktırarak, bilgisayar ekranının önünden banka fotoğraflarını, tanıdıklarının isimlerini ve şifreleri geçirmeye başladı.
Tanıdık objeler ve bilgiler geçtikçe beyin P300 adı verilen özel bir frekans yaydı.
Araştırmacı grup  frekansı takip ederek çözümledi ve gizli bilgilere ulaştı. Deney yüzde 40 oranında başarıya ulaştı.
milliyet haber


Sylvester Stallone oğlundan sonra kardeş acısı yaşıyor,



Sylvester Stallone oğlundan sonra kardeş acısı yaşıyor,
29 Ağu 2012 
Geçen ay 36 yaşındaki oğlunu kaybeden ABD'li ünlü oyuncu ve yönetmen şimdi de kardeş acısı yaşıyor.
  
Geçen ay 36 yaşındaki oğlunu kaybeden ABD'li ünlü oyuncu ve yönetmen Sylvester Stallone , şimdi de kardeş acısı yaşıyor.

1990'lı yıllarda 'Rocky Balboa' serisiyle ünlenen Stallone'un üvey kız kardeşi Toni-Ann Filiti, yakalandığı akciğer kanserine yenik düştü. 
Aile yakınlarından birisi, 48 yaşındaki Filiti'nin ölümünün sürpriz olmadığını aktardı.
 Kendi isteğiyle hastaneden ayrılan Filiti'nin son günlerini evinde geçirmek istediği kaydediliyor. 
Stallone'un oğlu Sage Moonblood Stallone, ABD'nin Los Angeles kentindeki evinde ölü bulunmuştu. 
Evlat acısıyla perişan halde olan aktör Stallone'un, kız kardeşini de kaybetmesiyle derin üzüntü içinde olduğu belirtiliyor.

Tribute to Peru-Music by "The Chankas"








Kıraç istanbul saklasın bizi





10min. mountain stream sounds OIRASE JAPNAN





Edelweiss - Andre Rieu