Friday, August 31, 2012

Vitaminlerle ve takviye ilaçlarla domuz gribinden nasıl korunursunuz?


 Vitaminlerle ve takviye ilaçlarla domuz gribinden nasıl korunursunuz?


[Zaman Online]
Domuz gribi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yayılmaya devam ediyor. Şimdi sağlığımıza daha fazla özen göstermemiz gerekiyor. Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olursanız, domuz gribini önleyebilirsiniz. Ehow.com sitesinde yer alan habere göre, aşağıdaki vitaminleri ve takviye ilaçları kullanarak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz:

1. Vücudunuzdaki antimikrobiyal ajanların üretimini artırarak H1N1 gribine karşı bağışıklığınızı geliştiren D vitamini kullanın. Bu antimikrobiyaller, domuz gribi ve diğer grip türleriyle savaşabilir. Grip mevsimi kış olduğu ve güneş yüzünü pek göstermediği için yıllık D vitamini seviyesinin de en az olduğu döneme rastlıyor. Bağışıklığınızı güçlendirmek için günde 2000-5000 mg D vitamini alın. D vitamininin en iyi şekli D3 vitamini kullanmaktır.
2. C vitamini, gribe ve soğuk algınlığına yol açan virüslerin mukozaya yapışmasını ve çoğalmasını önlediği ve vücut direncini artırdığı için özellikle kış aylarında daha çok tüketilmesi gereken bir vitamin. Yediğiniz yiyeceklerle ya da takviye ilaçlarla günde 200 mg C vitamini alabilirsiniz.
3. Domuz gribi mikroplarını tahrip eden E vitamininden günlük 100-400 mg alabilirsiniz. Çünkü yiyeceklerle gerekli E vitaminini karşılamanız çok zor.
4. Bağışıklık yanıtını artırmak için A vitamini bakımından zengin gıdalar tüketin. Ancak, A vitaminin fazlası zehirleyici olabilir, bu nedenle A vitamini hapından uzak durun. Bunun yerine havuç yiyin. Eğer hamileyseniz A vitamini içerken özellikle dikkat edin, yüksek miktarda A vitamin anne karnındaki bebeğe zarar verir.
5. P vitamini (bioflavonoid)içeren gıdalar yemelisiniz. Bunlar hücre reseptör alanıyla dolu olduğu için H1N1 mikropları hücrelerinize girip enfeksiyona neden olamaz. Bioflavonoidler yeşil çayda, bitter çikolatada, biberlerde, sarımsakta, asitli meyvelerde ve yaban mersininde bol miktarda bulunuyor. En iyi sonuç için, bunları C vitamini ve kalsiyum bakımından zengin yiyeceklerle beraber tüketin.
6. Çinko takviyesi alın. Çinko sadece bağışıklık yanıtını artırmıyor, ayrıca bağışıklık sisteminizi domuz gribiyle daha saldırganca savaşır hale getiriyor. Günde 15 ile 25 mg arasında tüketebilirsiniz, 75 mg'ın üzerine çıkılmaması gerekiyor. Çünkü, fazlası bağışıklık sisteminizi güçsüzleştirebiliyor.
zaman on line

Karaciğer Temizliği Hacamat - Ahmet Maranki 6






Karaciğer Temizliği Hacamat - Ahmet Maranki 5






Karaciğer Temizliği Hacamat - Ahmet Maranki 4






Karaciğer Temizliği Hacamat - Ahmet Maranki 3



Karaciğer Temizliği Hacamat - Ahmet Maranki 2





Karaciğer Temizliği Hacamat - Ahmet Maranki 1