Wednesday, November 7, 2012

ZAFER YINE OBAMANIN

Seçimleri Obama kazandı
Eklenme Tarihi : 07 Kasım 2012 Çarşamba 08:17
ABD seçimleri Barack Obama’nın zaferiyle sonuçlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Romney’nin 206, Obama’nın 303 delegesi var. Kilit eyaletler Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, New Hampshire, Ohio ve Virginia’yı Obama kazandı.
ABD’nin 45. başkanını seçecek seçimler sonuçlandı. Obama, 4 yıl daha ABD’yi yönetecek. Resmi olmayan sonuçlara göre, Obama’nın 303, Romney’nin ise 206 delegesi var. Başkan seçilmek için 270 delege gerekiyordu. Demokrat Parti oyların yüzde 50′sini alırken, Cumhuriyetçi Parti’nin oyları yüzde 49′da kaldı. Şu ana kadar oyların yüzde 86′sı sayıldı.
ABD’de 200 milyon seçmenin yaklaşık 107 milyonu sandık başına gitti. 53 milyon 528 bin seçmen oyunu Obama’ya verirken, 52 milyon 825 bin seçmen de Romney için sandık başına gitti.
Obama’nın Chicago’daki seçim merkezinde büyük bir coşku yaşanıyor. Obama seçim merkezine gelerek, zafer konuşması yapmaya başladı.
KADINLAR YİNE ‘OBAMA’ DEDİ
Obama’nın seçimi kazanmasında yine kadınlar başrölü oynadı. Ayrıca seçim öncesi ABD’nin doğu kıyılarını vuran Sandy Kasırgası da Obama’nın lehine yazılan olumlu bir puan oldu.
Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi’ndeki çoğunluğunu korurken, Senato’yu Demokratlar kazandı.
KRİTİK EYALETLER OBAMA’NIN
ABD seçimlerinde kilit eyaletler olarak gösterilen Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, New Hampshire, Ohio ve Virginia’yı Demokrat aday Barack Obama kazandı. Diğer bir kilit eyalet olan Florida’da henüz sonuçlar açıklanmadı.

Pennsylvania, Connecticut,  Massachusetts, Maryland, Delaware, New Jersey, Illinois, Maine, Washington DC, Vermont, Michigan, Wisconsin, New Hampshire, Minnesota, New Mexico, Iowa, Ohio, Virginia ve Rhode Island eyaletlerini kazanan Barack Obama, ikinci defa seçilerek ABD’nin 45. başkanı oldu.
Romney şimdiye kadar 20 eyaleti kazandı. Kentucky, Indiana, West Virginia, Oklahoma, Arkansas, Tennesse, Alabama, Georgia, Utah, Missouri, Arizona, North Carolina ve South Carolina eyaletlerini alan Romney 203 delegede kaldı.
ZAFER KONUŞMASI  CEBİNDE KALDI
ABD Başkanı Barack Obama seçim sonuçlarını izlemek için Chicago’da Cumhuriyetçi aday Mitt Romney ise Boston’daydı.
Romney “zafer konuşma”sını hazırlamıştı. Romney’nin yapamadığı zafer konuşması bin 118 sözcükten oluşuyordu.
OBAMA’DAN SÜRPRİZ ZİYARET
ABD Başkanı Barack Obama’nın kampanyasının merkezi Chicago’da geniş güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Obama sandıklar kapanmadan önce kampanya noktalarına sürpriz ziyaretlerde bulundu.
Seçim sonuçlarını memleketi Chicago’da izleyen Obama, sandıklar kapanmadan son şanslarını deneyerek seçmenlere telefon ve sosyal medya yoluyla ulaşmaya çalışan gönüllülere destek verdi ve kampanyasının son durumunu değerlendirdi.
BASKET MAÇI DA OBAMA’NIN
Obama, geleneğine uyarak, seçim sonuçları açıklanmadan önce arkadaşları ve danışmanlarıyla basketbol oynayıp, stres atmaya çalıştı. Basketbol maçını Obama’nın takımı 20 sayı farkla kazandı.
ROMNEY DE KONUŞACAK
Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Mitt Romney, seçim çalışmaları için merkez olarak kullandığı ve seçim sonuçlarını değerlendirdiği Boston’da bir konuşma yapacak. Romney’nin “zafer” konuşması cebinde kaldı ancak yine de taraftarlarına seslenmesi bekleniyor.

MIZAH






CILEGIN FAYDALARI SAYMAKLA BITMIYOR

CILEGIN FAYDALARI SAYMAKLA BITMIYOR / STRAWBERRY BENEFITS

by Nazan Saatci ve Dostlari on Monday, March 19, 2012 at 4:19pm ·
Çileğin faydaları saymakla bitmiyor Rengi ve kokusu ile insanların ağzını sulandıran çilek, tadı ve faydalarıyla da en sevilen meyveler arasında yer alıyor.• Vücuda kuvvet verir, damar tıkanıklığını önler ve kolesterolü düşürür.
 • Çok iyi bir antioksidan olması sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirir.
 • Kansere karşı koruyucu özelliği vardır ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
 • Bağırsak kurtlarının dökülmesini yardımcı olur, kanız temizler, vücuttan zararlı maddeleri uzaklaştırır.
 • Diş etlerini güçlendirir, ağız kokusunu giderir.
 • Sakinleştirici etkiye sahiptir, stresi azaltır, tansiyonu düşürür, ateşi düşürür.
 • Romatizma ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.
 • Cildi nemlendirip taze bir görünüm kazandırır, güzellik katar cilde.
 • Vücutta biriken zehirli maddeleri dışarı atar, damar sertliği ve böbrekteki kum taş gibi rahatsızlıkları önler ve zamanla bunların geçmesini sağlar.
  çilekte bol miktarda demir ve fosfor bulunuyor. Ayrıca C, B ve K vitamini açısından da zengin olan çilek, vücuda kuvvet veriyor, kolesterolü düşürüyor ve damar tıkanıklığını önlüyor. Aynı zamanda çok iyi bir antioksidan olan çilek bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Kansere karşı koruyucu özelliği bulunan, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan çileğin faydaları şu şekilde sıralanıyor:“Bağırsak kurtlarının dökülmesinde fayda sağladığı kadar, idrar söktürür ve vücuttaki zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır. Kanı temizler. Diş etlerini güçlendirir ve ağız kokusunu giderir. Sakinleştirici etkisi ile tansiyonu düşürür ve stresi azaltır. Ateşi düşürür. Romatizma ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. Cildi nemlendirir, tazelik ve güzellik verir. Üre asidi ve ürat tuzları birikintilerini, vücutta birikmiş zehirli maddeleri de dışarı atar. Ayrıca çilekte diğer meyvelerde bulunmayan salisilik asit vardır. Bu romatizma ilacının esas maddesidir. Romatizma mafsal iltihabı (Artarit) eklemlerde ürat birikmesi (damla hastalığı),damar sertliği, böbrekte kum taş teşekkülü gibi rahatsızlıkları önler varsa zamanla bunların geçmesini sağlar.”
 Şeker hastalarının da tüketebildiği çileğin 100 gramında 59 mg. C vitamini, (bu oran limondan bile fazla), 1 mg. sodyum, 174 mg. potasyum, 21 mg. kalsiyum bulunuyor. Çileğin hazmı zor olduğu için midesi hasta ve tembel olanların çileğin suyunu içmeleri önerilirken, cilt hastalığı olanlarda alerjiye bağlı olarak kaşıntıya neden olabiliyor. Çileğin yaprakları da iyi kurutulmak şartıyla çay yapımında kullanılabiliyor. Ayrıca çileğin kök ve yapraklarının da faydaları biliniyor. 300 gram çilek yaprağı ve kökü 1 gece ıslatılarak ertesi gün 1 litre suda 20 dakika kaynatılıp çay gibi içilirse mafsal iltihabı, damar sertliği, tansiyon yüksekliği, karında su toplanması, böbrek ve mesane rahatsızlıklarında, kum ve taş rahatsızlıklarında hastalara fayda veriyor.

 Health Benefits of Strawberries

  Everyone knows that strawberries are delicious. However, did you know just what a nutritional powerhouse they are? Here are eight reasons to include strawberries in your diet.

DietOne cup of strawberries contains over 13% of the RDA of dietary fiber, yet only 43 calories. The dietary fiber in strawberries helps to keep digestion regular, as well as lowers blood pressure and curbs overeating.
 AntioxidantsStrawberries contain a chemical compound called phenols. Anthocyanin, a particular phenol abundantly found in strawberries, lends the rich red color to the fruit. Though anthocyanin is known to have antioxidant properties within the fruit, it is debated as to whether the antioxidant agents in anthocyanin-rich foods can be absorbed into the body once digested. Fortunately, however, it is known that when anthocyanin-rich foods are consumed, the body's uric acid levels increase, which serves as an antioxidant agent.
 Anti-InflammatoryThe phenols in strawberries also fight against many inflammatory disorders, such as osteoarthritis, asthma and atherosclerosis, by inhibiting the enzyme cyclooxygenase (COX) in the same way that the drugs aspirin and ibuprofen do. Strawberries, however, do not carry unwanted side effects like stomach and intestinal bleeding.

Anti-Cancer The combination of antioxidant and anti-inflammatory agents found in strawberries is well-known to fight against the onset of many different forms of cancer. Thanks to the vitamin C, folate, and the flavonoids quercetin and kaempferol that they also contain, strawberries are a delicious defense against potentially cancerous cells.Healthy EyesThe Archives of Opthalmology recently published a study in which three or more servings of strawberries (and other fruits) per day can decrease the possibility of contracting age-related macular degeneration by over one-third.
 The Vigorous Vitamin COne cup of strawberries contains an incredible 136% of the RDA of vitamin C, an effective antioxidant that can help lower blood pressure, ensure a healthy immune system, and ward off the development of age-related ocular diseases, such as cataracts and macular degeneration.
 Magnificent ManganeseOne cup of strawberries contains 21% of manganese, an essential nutrient that acts as a powerful antioxidant and anti-inflammatory agent. By increasing the levels of superoxide dismutase (SOD), the enzyme responsible for protecting mitochonrdria exposed to oxygen, manganese not only helps to fight the battle against free radicals and oxidative stress, but also lessens cellular inflammation -- another cause of numerous cardiovascular diseases.
 Bone HealthManganese is also great for the bones, helping in bone building and maintaining proper bone structure. The potassium, vitamin K, and magnesium in strawberries are also important for bone health







Health Benefits Of Raw Beetroot / PANCARIN FAYDALARI

Health Benefits Of Raw Beetroot / PANCARIN FAYDALARI

by Nazan Saatci ve Dostlari on Sunday, March 25, 2012 at 1:57pm ·
Pancar: Şeker pancarı ve kırmızı pancar en çok tüketilen türleridir. A, B, C ve P vitaminleri ile potasyum, sodyum, magnezyum, fosfor, çinko, demir, kalsiyum, brom ve bakır minerallerini içerir. Şifa amacıyla kullanılan kırmızı pancardır.
Pancarın Faydaları: Kırmızı pancar, iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. Mide ağrılarını ve ekşimelerini azaltır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbrekleri çalıştırır. Şeker hastalığı ile vereme karşı koruyucudur. Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kansızlığı giderir. Sinirleri yatıştırır. Kırmızı pancar suyu kansere karşı iyi bir koruyucudur. Ayrıca, yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.
Pancar Nasıl Kullanılır? Şeker pancarı şeker üretiminde ve şeker pancarı pekmezi yapımında kullanılır. Kırmızı pancarın ise yemeği, salatası ve turşusu yapılır. Kırmızı pancar, sebze olarak kullanılmasının yanında, tedavi amacıyla da kullanılır. Kırmız pancar kaynatılıp içilirse böbrek kumlarını dökmekte faydalı olur. Pancar suyu sarılık tedavisinde kullanılır. Şeker hastalığı olanlar şeker pancarını kullanmamalıdır.Meyve ve sebzelerdeki kırmızı renk, bu bitkinin antioksidan özellik taşıdığını gösterir. Antioksidan da güç, sağlık demektir. Kırmızı pancara rengini veren pigmentler kansere karşı savaşta etkili bir sebze olmasını saglar
 "Kırmızı pancar A, B, C ve P vitaminlerinden zengindir. İştah açıcı, besleyici özelliği vardır. Bileşiminde bulunan ve radyoaktif bir eleman olan rubidyumun sindirim üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko ve manganez bakımından da zengindir. Bitki, beta karoten ve folat bakımından zengin yapısıyla bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımına destek verir. Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir. Havuç suyu ile yarı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, içildiğinde alyuvarların sayısını kısa zamanda yükseltir. Özellikle soğuk algınlığı enfeksiyonlarının arttığı kış aylarında kırmızı pancarın tüketilmesi, vücudun direncini artırır."
 Bir bardak pancar suyu hipertansiyona karşı etkili
 Kırmızı pancar suyunun kan basıncını düşürücü etkiye sahiptir "Yüksek oranda potasyum içerdiği için günde bir bardak kırmızı pancar suyu içmek yüksek tansiyonu düşürür.demir eksikliği olanlar için de önemli bir sebzedir
 5 Top Health Benefits Of Raw Beetroot

Beetroot has had a great PR job over recent years, being hailed as a ‘super food’ by numerous experts.
Health benefits of beetroot
Find out about the top 5 health benefits of beetroot and how you can make sure you’re getting your daily dose – without resorting to pickled beetroot from a jar!

  1. Beetroot Is Your Liver’s Friend
    The beta cyanin in beetroot can help detox your liver, having a knock-on effect for your bloodstream, by helping the body to eliminate toxins and potentially preventing the build-up of fatty deposits.
    So if you have found yourself ‘over-indulging’, adding some raw beetroot or beetroot juice to your diet can help you recover.

    .
  2. Beetroot Juice Can Prevent Strokes & Heart Attacks
    Beetroot juice has been shown to reduce high blood pressure. It affects an estimated 25% of the world’s adult population and is a significant factor in coronary heart disease and strokes.
    Researchers at Barts’ Hospital (London) and the London School Of Medicine found that drinking 500ml of beetroot juice a day can significantly reduce high blood pressure, for over 24 hours after drinking.
    Whilst most of us wouldn’t fancy a pint of red stuff every morning, the research gives us a very big hint that including at least some beetroot in our diet on a daily basis will be good for us.
    .
  3. Beetroot Is Packed With NutrientsBeetroot leaves can be eaten raw when young
    Beetroot is a super-storehouse of both vitamin C and iron, which is great news for your body. Both are essential elements for health, but many of us struggle to absorb enough iron. Luckily, good old Mother Nature included extra vitamin C in her beetroots and this vitamin helps increase iron absorbtion!
    Vitamin C is water soluble, which means it leaches out of veggies when you cook them in water. So the easiest way to get your combo-fix is to eat raw beetroot.
    Incidentally, young beetroot leaves are a better source of iron than spinach!
    The roots are a good source of many other vitamins and minerals, including folic acid, phosphorous, magnesium and B6..
  4. Beetroot Can Cheer You Up
    Beetroot has been shown to contain the compound betaine, which enhances the production of the body’s natural mood-lifter seratonin. So it would seem that munching fresh beetroot can literally make you smile.
    Betaine is also really useful for cardiovascular health.
    .
  5. Immune System Booster
    Beetroot’s amazing range of vitamins and nutrients have been shown to boost your immune system, helping you better fight off infection. These nutrients help stimulate the reoxygenation of cells and the production of new blood cells.
The health benefits of beetroot can compensate for years of nutritional deficiencies and poor eating-
  • Cures Anemia thanks to high iron (that's why it's excellent for new moms who lost a lot of blood during child birth)
  • Helps recover liver function through Betaine
  • Reduces high blood pressure
  • A great liver cleanser
  • Detoxifies the blood and improves the circulation
  • Improves conditions of gallstones and kidney stones
  • Contains B12
  • Improves menstrual problems
  • Reduces cholesterol


Both the beet green leaves and the beet-root are great sources of vitamins and minerals.
Beetroot Benefits include vitamins B1, B2, niacin, B6, B12, Vitamin C potassium, phosphorus, calcium, sulfur, iodine, iron and copper.
This vegetable has wonderful antioxidant capabilities - carotenoids and flavanoids, which help reduce oxidation of LDL cholesterol.

The deep crimson color comes from betacyanin, a substance which reduces cancer risks and lowers plasma homocysteine.
This is a potential risk factor for cardiovascular disease.
One of the greatest Anti-aging Beetroot Benefits is that it contains silica, which is essential for healthy skin, hair, nails and bones.


You only need to drink a small amount of beetroot to enjoy the Beetroot Benefits.

Here Are 7 Common Health Conditions Beetroot Juice Is Used For -
  • Anemia
  • Bladder Problems
  • Liver Problems
  • Menstrual
  • Menopause
  • Skin Problems
  • Tiredness
Here is one of the juicer recipes I like most-Combine Beetroot Juice with cucumber, celery, 1/2 lemon and grated ginger to balance it's sweet taste.
Buy the most reliable, user-friendly and cheap juicer for beetroot juice for 33% off. A powerful juicer that will last and won’t cost an arm and a leg.


Read more from original site http://www.best-juicer-reviews-and-ratings.com/Beetroot-Benefits.html#ixzz1qA6IsDvD
Under Creative Commons License: Attribution










MEVLANA

HZ.Mevlana

by Nazan Saatci ve Dostlari on Tuesday, March 27, 2012 at 3:07am ·

İnsan büyük bir şeydir ve içinde her şey yazılıdır. Fakat karanlıklar ve perdeler bırakmaz ki insan içindeki o ilmi okuyabilsin. Bu perdeler ve karanlıklar; bu dünyadaki türlü türlü meşguliyetler, insanın dünya
işlerinde aldığı çeşitli tedbirler ve gönlün sonsuz arzularıdır."

(Hz. Mevlâna)

KONFICYUS

Konfiçyus

by Nazan Saatci ve Dostlari on Tuesday, March 27, 2012 at 3:20am ·

SEMS-I TEBRIZI

by Nazan Saatci ve Dostlari on Tuesday, March 27, 2012 at 4:12am ·

SEVGI VE SAYGI

SANAT

by Nazan Saatci ve Dostlari on Tuesday, March 27, 2012 at 6:57am ·
İçinde saygı ve sevginin hakim olduğu ev,küçük te olsa hiçbir zaman dar gelmez...

Her Yerde Olmak

MEVLANA


Her Yerde Olmak Gibi Bir Duan Varsa, Gönüllere Gir; Çünkü Sevenler, Sevdiklerini Gönüllerinde Taşırlar.! ............. HZ. MEVLANA