Saturday, September 8, 2012

Minik kanser savaşçıları


Minik kanser savaşçıları

by Nazan Saatci ve Dostlari on Wednesday, september23, 2012 at 6:03pm ·
Minik kanser savaşçıları

1992 yılında Johns Hopkins Üniversitesi’nden bilim adamları Brokoli’nin içeriğindeki “Sulforaphane” molekülünün anti-kanserojen özelliklerini keşfettiler.
  • Sulforaphane’nın bağışıklık sistemimizin kanserlerle mücadele eden “Faz II Detoxifikasyon Enzimlerini” uyardığı ve bu yolla kansere neden olan mekanizmaları bloke ettiği araştırmalarla gösterilmiştir. Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, 1997 yılında araştırmacıların brokolinin tohumdan yeni çıkmış 3-4 günlük filizlerinin “sulforaphane” bakımından erişkin sebzeye göre yaklaşık 50 kat daha yoğun olduğunu bulduklarını veya 50 gr kadar brokoli filizi yemenin 2,5 kg brokoli yemeye eşdeğer olduğunu belirtti. Yörükoğlu ayrıca vücudun ihtiyacı olan brokoli filizi ekstresini almak için uyun şartlarda işlenmiş brokolinin tüketilmesi gerektiğini bunun içinde artık Türkiye’de çay formatında bulunduğunu ekledi. 

Bu çalışma ile birlikte bilim dünyasında Brokoli / Brokoli Filizi / Sulforaphane’e büyük bir ilgi başlamış ve günümüze gelindiğinde dünyanın önemli üniversite araştırma merkezlerinde bu konuda 500’ün üzerinde bilimsel çalışma yapılmış ve yayınlanmıştır.
Sulforaphane’in başta prostat ve mesane kanserleri olmak üzere, meme, akciğer, pankreas ve kolon kanserlerinin önlenmesi ve tedavisinde çok etkili olduğu gösterilmiştir.


Sulforaphane değişik mekanizmalarla kanserin tüm safhalarında (oluşma, gelişme ve yayılma) etkili bir maddedir ve American Cancer Society haftada en az 3 kez “Brassica” grubu sebzelerden (başta brokoli) yenilmesini önermektedir.
Epidemiyolojik çalışmalar taze meyve ve sebzeden zengin bir beslenme alışkanlığı olan toplum ve kişilerde kanser ve kalp-damar hastalığı görülme oranının %40 daha az olduğunu göstermektedir. Bunun nedeni taze sebzelerde meyvelerde bulunan doğal bitkisel moleküllerdir (phytochemicals). Bu moleküllerin çoğu antioksidan karakterli olup sağlığımız için çok önemli fonksiyonlara sahiptir. Üzüm çekirdeği ve kırmızı şarapta bulunan “Resveretrol”, Yeşil çayda bulunan “ECGC”, domatesde bulunan “Likopen” ve belki en önemlileri olan “Sulforaphane” bu maddelerin belirgin örnekleridir. İleriki yıllarda bu maddelerin uygun şekilde saflaştırılıp ilaç haline getirilmeleri beklenmektedir.

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu; ABD’de Johns Hopkins Üniversitesi patenti ile “Broccosprouts” adı altında üretilip pazarlanan brokoli filizinin olduğunu belirtiyor. Aynı şekilde, brokoli filizi ekstresi içeren çaylar Türkiye’de eczanelerde kullanıma sunulduğunu brokoli filizi ve bu çayların; kanser tedavisi gören kişilere beslenme desteği ve tamamlayıcı tedavi olarak, kanser riski altında olan kişilere koruyucu olarak önerilmesi gerektiğini de söylüyor.

Çok yakın zamanda Michigan Üniversitesi’nde yapılan ve “Clinical Cancer Research” dergisinde yayınlanan bir çalışma Sulforaphane’in meme kanserlerinde tümör üreten kanser kök hücrelerini baskıladığını göstermiş ve bu olgunun meme kanseri riski altında olan kişilerin korunmasında önemli bir silah olabileceğini ifade etmiştir.


Brokoli filizinin (Sulforaphane’nin) yüksek dozlarda dahi bilinen bir yan etkisi olmadığı gibi kanser hastalarında kullanılan radyoterapi ve kemoterapi ilaçlarının etkilerini artırdığı ve bu ilaçlara karşı gelişebilecek direnci önlediği gösterilmiştir.

Öte yandan, Imperial College of London’da yapılan bir çalışmada Sulforaphane’nin anti kanserojen özelliklerinin yanı sıra Nrf2 genini uyararak damar hastalığına neden olan faktörleri bertaraf ettiği ve kalp ve damar hastalıklarından koruma sağladığı gösterilmiştir.

Sulforaphane’in Etkileri

1.Apple Çok güçlü antioksidan: C ve E vitamini gibi klasik antioksidanlardan 12 kat daha uzun etkili.
2. Kanserle mücadele eden Faz II detoksifikasyon enzimlerini uyararak kanser oluşumunu engeller.
3. Kanser hücrelerinin bölünmesini ve çoğalmasını engeller (“ cell cycle arrest” ).
4. Kanser hücrelerinin intihar etmesine neden olur (apoptosis).
5. Kanser oluşumuna neden olan HDAC enzimlerini baskılar.
6. Meme kanserine neden olan “kanser kök hücrelerini” ( CSC ) baskılar.
7. Nrf2 genini uyararak damar duvarlarında hasar oluşumunu engeller.


Cildi gençleştiren besinler

Cildi gençleştiren besinler

by Nazan Saatci ve Dostlari on Thursday,september24, 2012 at 11:41am ·
Cildi gençleştiren besinler

Güzel ve parlak bir cilde sahip olmayı hepimiz istiyoruz. Günümüz teknolojisinde nano boyutta hazırlanmış kremler ve  ameliyatsız cilt  gençleştirme metotları her gün gelişiyor. Oysa besinlerin gücü, elimizin altında, yeter ki dengeli şekilde tüketelim ve farkında olalım. Daha parlak ve elastik bir cilt için hangi besinin nasıl işe yarayacağına bakalım. Ancak genetik faktörlerin de bu konuda etkili olduğunu da unutmayın.
Cevizle   cildinizi   yumuşatın: Ceviz, cildin elastikiyetinin gelişmesini sağlayan, omega-3 yağ asitleri içerir. Kuruyemişler içerdikleri bakırla kolajen yapımını destekler. Her gün ara öğün olarak  2-3 tam ceviz tüketmek, cildin dokusunu iyileştirir.
Sebzeler kaz ayaklarıyla savaşır:  Araştırmalar, yeşil ve sarı renkli sebzeleri düzenli olarak tüketen bireylerin özellikle göz çevresinde daha az kırışıklık olduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca yeşil ve turuncu  sebzelerde bulunan karotenlerin, cildin güneşe karşı  hassasiyetini azalttığı biliniyor. 
Ayçiçeği çekirdeğiyle canlanın: Ayçiçeği çekirdeği, E vitamini bakımından zengin. Cildinizin en üst tabakasını güneşten koruyucu etki gösterir. Cilde sıkılık kazandıran bir protein olan kolajen üretimini harekete geçirir. Yıllar içinde, cildimizdeki kolajen düzeyi azalır, bu yüzden cildin bu doğal besleyici sistemini etkinleştirmek çok önemli. Günde küçük bir avuç ay çekirdeği yenebilir.Barbunyayla pürüzsüzleşin: Barbunyanın çinko içeriği yüksek. Araştırmalar, düşük çinko seviyesiyle ciltte oluşan lekeler-yaralar arasında ilişki olduğunu gösteriyor. Cildinizin pürüzsüzlüğü için günde 100 gr. barbunya tüketmeniz yeterli.
Soyayla  renginizi  dengeleyin: Soya  sütüyle hazırlanmış latte veya soya filizi eklenmiş salata, ciltte oluşan farklı renklenmeyi engeller. Soya, içerdiği mineral ve proteinle ciltteki pigmentasyonu artırır ayrıca güneş nedeniyle oluşan lekelerin   önlenmesini sağlar.Yulafla daha genç  görünün: Yulaf, diğer tahıllara göre daha  yüksek oranda   posa içerir.   Ayrıca demir,  manganez, çinko  ve E vitamini, tiamin, niasin, riboflavin, folatla B grubu vitaminlerinin iyi kaynakları arasında. Yüksek lif içeriğiyle kan şekerini dengede tutar. Kan şekerindeki dengesizlikler vücuttaki androjen seviyesini yükseltir ve kırışıklıklara yol açar. Yulaf ayrıca ciltteki yaraların iyileşmesini sağlar.
Yeşil çayla kızarıklıkları yatıştırın: Yeşil çayda bulunan ‘epi-gallo-kateşin-3-gallat’ adı verilen ve kısaca EGCG olarak isimlendirilen madde, kızarıklık  oluşumunu azaltır. Ayrıca araştırmalar, yeşil çayın   vücuttaki enfeksiyonla savaştığını gösteriyor.
Narla kalkan oluşturun:
Nar, çok iyi bir anti-oksidan kaynağı. Narın içeriğindeki polifenoller, serbest radikallerle savaşır ve ciltteki kan akışını düzenler, tene pembelik kazandırır. Günlük, bir orta boy nar veya bir çay bardağı nar suyu tüketmeye özen gösterin.


Health Benefits of Dates


Health Benefits of Dates

by Nazan Saatci ve Dostlari on Monday, sep 11, 2012 at 11:01pm ·
Health Benefits of Dates
Health benefits of dates are uncountable, as this fruit is affluent in natural fibres. Dates are even rich in several vitamins and minerals. These natural products contain oil, calcium, sulphur, iron, potassium, phosphorous, manganese, copper and magnesium which are advantageous for health. It is said that consumption of one date daily is necessary for a balanced and healthy diet. Dates help in fighting constipation, intestinal disorders, weight gain, heart problems, sexual weakness, diarrhoea and abdominal cancer.

Health benefits of dates have made them the best nourishment for muscles development. People consume dates in several ways, like mixing the paste of the dates with milk, yoghurt or with bread or butter to make the food tasty and healthy. This paste is beneficial for both adults and children, especially during the time of recovery. According to the modern medicine survey, it is known that dates are useful in preventing abdominal cancer. It is also seen that many Muslims break their fast by eating dates and water according to their traditions. Breaking fast with eating dates helps us to avoid overeating of the food after the fast. When the body absorbs the nutritional value of the dates, the feeling of hunger gets pacified.

Dates are termed as a crown of sweets and ideal food which easily balances and digests food. It gives extra energy to a tired human body within half an hour after taking it. Dates are considered to be the best diet for confinement of the women. American Cancer Society recommends intake of 20-35 grams of dietary fibre in a day, supplied through dates. It is said that taking one date in a day will help you to maintain your healthy eyes for your lifetime. They are quiet effective in guarding the night blindness problems.
Benefits of dates
  • Constipation: Date is termed to be a laxative food. This is the reason that dates are beneficial for people suffering from constipation. For getting the laxative effect from dates, you need to soak dates for one full night in water. You should consume these soaked dates in the morning like syrup to get their actual advantages.
  • Intestinal Disorders: The nicotinic content that is present in the dates is said to be beneficial for curing any kinds of intestinal disorders. Continuous intake of dates helps to maintain a check on the growth of the pathological organisms and thus, helps in the rise of friendly bacteria in the intestines.
  • Weight Gain: Dates are said to be a part of healthy diet. They consist of sugar, fats, proteins as well as many essential vitamins. If the dates are consumed with the paste of cucumber, one can easily come out from the problem of over-slimming. One kilogram of dates contains almost 3,000 calories. These calories alone are sufficient to meet the daily requirements of a human body.
  • Healthy Heart: Dates are quite helpful in maintaining your heart in a healthy condition. When soaked for a night and crushed in the morning and consumed, they prove to be quite advantageous for weak hearts. They help in fortifying the heart, if taken twice in a week.
  Sexual Weakness: Dates are even beneficial for increasing sexual stamina in the human body. A handful of dates, when soaked in fresh goat's milk for the night and then grinded in the same milk with the mixture of cardamom powder and honey, becomes a very useful tonic for increasing sex endurance and sterility caused due to functional disorders.
  • Diarrhea: Ripe dates contain potassium. Potassium is beneficial for controlling diarrhea. They are easily digestible, which helps to cope up with the problems of diarrhea.
  • Intoxication: Dates are known as an excellent remedy for alcoholic intoxication. Dates provide quick relief in the case of alcoholic intoxication. They should be rubbed and soaked overnight for getting more nutritious values from them.
  • Abdominal Cancer: Dates are beneficial for curing abdominal cancer. They work as useful tonic for all age groups. They work as better as the medicines, and are natural and do not bear any side effects in the body. They can be easily digested and used for supplying extra and needed energy.
Although dates carry tremendous nutritional values, great care should be taken in their selection because they consists of sticky surface which attracts various impurities in them. Hence, you should consume only those dates that are processed and packed properly. Make sure to wash them thoroughly before consuming. This will help remove the impurities present i


Yunus Emre

Yunus Emre

by Nazan Saatci ve Dostlari on Thursday,september 11 24, 2012 at 11:51am ·
Yunus Emre (Turkish pronunciation: [juˈnus emˈɾe]) (1240?–1321?) was a Turkish poet and Sufi mystic. He has exercised immense influence on Turkish literature, from his own day until the present. Because Yunus Emre is, after Ahmet Yesevi and Sultan Walad, one of the first known Turkish poets to have composed works in the spoken Turkish of his own age and region rather than in Persian or Arabic, his diction remains very close to the popular speech of his contemporaries in Central and Western Anatolia. This is also the language of a number of anonymous folk-poets, folk-songs, fairy tales, riddles (tekerlemeler), and proverbs.
Like the Oghuz Book of Dede Korkut, an older and anonymous Central Asian epic, the Turkish folklore that inspired Yunus Emre in his occasional use of tekerlemeler as a poetic device had been handed down orally to him and his contemporaries. This strictly oral tradition continued for a long while.[1]
Following the Mongolian invasion of Anatolia facilitated by the Sultanate of Rûm's defeat at the 1243 Battle of Köse Dağ, Islamic mystic literature thrived in Anatolia, and Yunus Emre became one of its most distinguished poets. Poems of Sultan Yunu Emre — despite being fairly simple on the surface — evidence his skill in describing quite abstruse mystical concepts in a clear way. He remains a popular figure in a number of countries, stretching from Azerbaijan to the Balkans, with seven different and widely dispersed localities disputing the privilege of having his tomb within their boundaries.
His poems, written in the tradition of Anatolian folk poetry, mainly concern divine love as well as human destiny:
Yunus'dürür benim adım
Gün geçtikçe artar odumİki cihanda maksûdum
Bana seni gerek seni.[2]
Yunus Emre the mystic is my name,
Each passing day fans and rouses my flame,What I desire in both worlds is the same:
You're the one I need, you're the one I crave.[3]

Ramazanda korkulu rüya: Reflü


Ramazanda korkulu rüya: Reflü

by Nazan Saatci ve Dostlari on Friday, May 25, 2012 at 12:05pm ·
Ramazanda korkulu rüya: Reflü

 Ara ara ağzınıza acı acı sular mı geliyor? Göğsünüzün önünde bazen yanma mı hissediyorsunuz?

Aralıklı mide ağrılarınız mı oluyor? Ramazan ayı başlıyor ve bu şikayetlerinizin daha çok artacağından mı korkuyorsunuz? Obezite ve metabolizma hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya,  reflü şikayetlerinin bazı noktalara dikkat edilerek azaltılabileceğine dikkat çekiyor.
Reflü demek geriye kaçış demektir.  Normalde mide ile yemek borusu arasında bir kapakcık vardır. Yediğimiz lokmalar midemize indiğinde bu kapakcık sıkı sıkı kapanır ve mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasına izin vermez. Bazı durumlarda bu kapakcık gevşer ve mide içeriği yemek borusuna kaçar. Mide asidi keskin bir sıvı olduğu için yemek borusu dokusu zedelenir ve yanma ağrıma gibi şikayetlerin ortaya çıkmasına neden olur. Bu durum tedavi edilmezse öncelikle yemek borusunun dokusu değişir, Barret Özafagus denilen yemek borusu kanseri öncesi bir durum ortaya  çıkabilir. O nedenle eğer böyle bir şikayetiniz varsa mutlaka önlem almak gerekir.
Özellikle ramazan ayında beslenme şeklinin değişmesi bu tür şikayetleri artırır. Ramazan ayında, oruç tutan insanlarda, bütün gün nasıl olsa aç kalacağım, oruç tutuyorum düşüncesi olduğundan dolayı iftar ve sahurda gereğinden fazla yemek, çok hızlı yemek, yağ oranı yüksek yiyecekleri ağırlıklı yemek hiç reflüsü olmayanlarda bile semptomların ortaya çıkmasına neden olabilir. Reflünün belirtileri her insanda farkllılık gösterebilir; mide yanması, kalp çarpıntısı, göğüs ve yemek borusunda yanma hissi, ağza acı suyun gelmesi gibi belirtiler olabilir.
 Bu beliritleri sahur ve iftar vaktinden sonra sizde yaşıyorsanız, bahsedeceğimiz önerilere lütfen kulak verin:

• Eğer fazla kilonuz varsa mutlaka kalıcı olarak kilo verin. Bu gün reflünün en büyük nedeni özellikle bel çevresindeki fazla yağlardır. Eğer bel çevresindeki yağlardan kurtulursanız karın içi basıncınız azalacağı için mideniz ve yemek borunuz rahatlar. Bu açıdan ramazana kilo vererek girmek daha rahat oruç tutmanızı sağlar.
• Sahursuz oruç tutmayın. Sahurda yağsız peynir, kepek ekmeği, yumurta, yağsız yoğurt yiyin. Domates ve biberi çiğ yemek yerine közlenmiş olarak tercih ettiğinizde mide asit salgınız daha az olur.
• İftarı ikiye bölerek yemeye özen gösterin. Bir oturuşta yüksek hacimli yerseniz reflü şikayetleriniz çok fazla olur. İftarınızı açarken bir kepçe çorba, bir dilim ekmek ve bir dilim peynir yiyin. Bir saat ara verdikten sonra, etli bir sebze yemeği yanında az yağlı bir pilav veya makarna beraberinde bir kase cacık yiyin. Meyve veya tatlıyı yemekten bir-iki saat sonra yiyin.
• Son lokmayı yedikten üç saat sonra uyumaya gidin. Mide boşalma zamanı normalde üç-dört saattir. Mideniz boşaldıktan sonra uyumaya giderseniz reflü şikayetleriniz daha az olur.
• Uyurken yatak başının en az 30 derece eğimli olmasına özen gösterin.
• Reflünün en samimi dostu yağdır. Yağ oranı yüksek yiyecekler yemek borusu kapakcığının basıncını azaltır ve reflü şikayetlerinin şiddetlenmesine neden olur. Kızartmalar, yağlı peynirler, börekler, poğaçalar, açmalar, şarküteri ürünleri, kıymadan yapılan etler, şerbetli tatlılar yağ oranı yüksek yiyeceklerdir. Bunlardan uzak durmakta fayda var.
• Çok baharatlı yiyecekler, acı, ekşi, naneli gibi keskin tatlar şikayetlerinizi artırır. Yemeklerinizi mümkün olduğu kadar baharatsız hazırlayın.
• Yiyeceklerinizi iyi çiğneyin ve yavaş yiyin.
• Asitli ve kafeinli içecekler de reflü şikayetlerini artırır. Gazlı ve asitli içecekleri ve kahveleri tercih etmeyin. Ayran, taze sıkılmış meyve suları ve su en yakın dostunuz olsun.


ÖRÜMCEK AĞI


ÖRÜMCEK AĞI

by Nazan Saatci ve Dostlari on Saturday, May 12, 2012 at 
ÖRÜMCEK AĞI

Bir gün dünyadaki hayatında hep kötülük yapan bir adamı Cehennem kapısında bir melek karşıladı.

Melek adama şöyle seslendi:

"Hayatta iken tek bir gün bile birisine iyilik yaptı isen buraya girmeyeceksin."

Günahkar adam uzun süre düşündükten sonra, bir keresinde ormanda gördüğü örümceği hatırladı.

Balta girmemiş ormanda yürürken önüne bir örümcek ağı çıkmıştı. Adam ağı bozmamak ve örümceği ezmemek için o gün yolunu değiştirmişti. Heyecan içinde o günü meleğe anlattı.

Melek adama gülümsedi ve ardından elini şıklattı. Gökten bir örümcek ağı inmişti. Adam, bu ağa tutunarak cennete girebilecekti.

Adam neşe içinde ağa tırmanırken, cehennemden bazıları da bu ağa tutunarak cennete gitmeye çalıştılar.

Ama adam ağın o kadar çok insanı taşıyamayacağından korkarak onları itmeye başladı. Tam o sırada ağ gerçekten koptu ve diğerleri ile birlikte adam da Cehenneme düştü.

"Yazık" dedi melek, "Bencilliğin, hayatında işlediğin tek iyiyi de kötülüğe döndürdü. O insanlara şefkat gösterebilseydin, ağın herkesi taşıyabileceğini de görecektin".



10 Home Remedies for Acid Reflux

10 Home Remedies for Acid Reflux

by Nazan Saatci ve Dostlari on Friday, May 25, 2012 at 12:17pm ·
10 Home Remedies for Acid Reflux
Author: Dr. Edward

 Acid reflux is not a nice feeling. Food and acid splash into the esophagus (the muscular tube that takes food after swallowing into the stomach) causing uncomfortable reactions from belching to heartburn and in some severe cases, chest pains. Some individuals have experienced pain so intense they thought they were having a heart attack.
If a person experiences acid reflux on a regular basis, the acids will irritate the esophagus and this can advance to scarring, ulceration, inflammation and hemorrhaging.
According to authors and doctors F. Balch, M.D. and Mark Stengler, N.D., if acid reflux persists for a very long period of time is may even lead to esophageal cancer.
Here are a few of my favorite home remedies for acid reflux:

5 Natural Remedies for the Long Haul
The first thing a person needs to do is examine their daily intake of food. What is being consumed? Starting off with an overhaul of dietary habits is a good starting point. Foods that contain living enzymes are crucial in not only eliminating acid reflux, but to prevent it from starting.

Balance Your Hydrochloric Acid Levels
Increasing your body’s natural production of hydrochloric acid in the stomach is the first step at preventing acid reflux symptoms. This can be done by getting rid of the cheap table salt that many people use and replace it with high-quality sea salt (or un-processed salt). I personally use and recommend Himalayan Crystal Salt because not only does it contain the chloride a body needs, but it also contains dozens of trace minerals that the body needs.
I would also recommend taking a beet derived Betaine HCL supplement before meals. This works extremely well at preventing acid reflux symptoms.

Change your diet
Processed foods and sugars are almost a guaranteed way to exacerbate acid reflux and it creates an imbalance in the bacterial balance in the stomach and intestinal tract. Eat a lot of fresh organic fruits and vegetables. An apple a day can not only keep the doctor away, it can keep big pharma away as well. Eating lots of fresh salad is also important. A great food guide is explained in my recent book “The Green Body Cleanse“. Taking a good probiotics supplement will also help balance the bowel with good bacteria. I personally take and recommend Latero-Flora.

Digestive Enzymes
Enzymes are found in abundance in raw food. The act of cooking food over 116° Fahrenheit destroys these health promoting enzymes. All cooked foods are devoid of enzymes so only living and raw foods are high in nutrient values and the enzyme levels are crucial to combat acid reflux. There are many good enzyme supplements available, but I personally use and recommend Zymitol.

Increase Your Vitamin D
Increasing vitamin D levels will optimize production of 200 antimicrobial peptides that aid in eradicating any infection in your body, including in the esophagus. Vitamin D is free and in abundance through appropriate levels of sun exposure. If this is not possible, I would recommend eating foods high in Vitamin d or taking a high-quality vitamin d supplement.

Frequent Exercise
Exercising is always beneficial in staying healthy. Improving the body’s immune system is like working on a puzzle and all the pieces need to fit right. Exercise is part of that puzzle. Make it a habit to take a walk after work. Increasing the amount of cardio exercise you do, will help improve your overall health.

5 Natural Remedies that Work Quick
If you still experience acid reflux symptoms after making the appropriate lifestyle changes, try these five quick home remedies for instant relief.

Raw Organic Apple Cider Vinegar
I recommended taking one tablespoon of raw organic apple cider vinegar mixed in a small glass (about 4 ounces) of purified water before each meal. This will help calm the stomach and help with digestion. This remedy also works for acute episodes of acid reflux. This is my favorite home remedy for acid reflux, as it works quick.

Baking soda
Bicarbonate is a wonder product. It kills odors in refrigerators, cleans stains, and it is the most natural antacid to treat heartburn and stomach upset. Some doctors recommend that this not be used if you have high blood pressure or if you are on sodium restricted diets. It’s best to get advice first. A spoonful in a glass of water, stir and drink it before it stops fizzing is best. Buy from a organic or natural food store.

Organic Aloe Vera Juice
Aloe vera juice is commonly used to treat an upset stomach, diarrhea and inflammation associated with bowel diseases such as ulcerative colitis. One of the added benefits is the fact that it aids in digestion, and is another great remedy for acid reflux. I recommend drinking 1 ounce of the brand ‘R Pur Aloe’ mixed in 2 ounces of water as soon as the acid reflux symptoms start.

Glutamine
This amino acid naturally occurs in the human body, glutamine can be found in many dietary sources such as milk, eggs, fish, parsley, spinach and more. Glutamine is an anti-inflammatory that reduces intestinal inflammation with acid reflux.

Herbal Licorice
 This is another effective home remedy for acid reflux, because it helps coat the stomach with a protective gel. Please keep in mind, that I am not referring to the candy, but the popular herbal root that has been used for centuries for various ailments. Most health food stores will have this in a tea or tincture form
I also suggest a full body cleanse starting with a colon cleanse, then moving on to doing a liver detox, and then doing either a harmful organism cleanse or chemical and heavy metal cleanse.
Eliminating the uncomfortable feelings of acid reflux is not as difficult as one may think. There’s no need for expensive over-the-counter medications when there are so many natural remedies that are readily available. Feel better naturally; your body will thank you.