Saturday, August 11, 2012

İran'da deprem: 87 ölü...

 İran'da deprem: 87 ölü

  İran'da meydana gelen 6,0 ve 6,2 büyüklüğündeki depremlerde, ilk belirlemelere göre 87 kişi hayatını kaybetti.

Devlet televizyonu IRINN ve Fars Haber Ajansı, ülkenin batısında meydana gelen iki depremde şu ana kadar 87 kişinin hayatını kaybettiğini, 400 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Başkent Tahran başta olmak üzere çevre kentlerden ilk yardım ekiplerinin gönderildiği bölgede arama kurtarma çalışmalarına aralıksız devam edildiği belirtildi. Bölgeye ambulans helikopterlerin de gönderildiği belirtildi.

Depremin merkez üssü olarak belirlenen Verzegan, Eher ve Heris ilçelerine bağlı bazı köylerin tamamen yerle bir olduğu, bazılarının ise yüzde 80 oranında tahrip olduğu ifade edildi.

Doğu Azerbaycan'da 16.53'te 6,0 ve 11 dakika sonra da 6,2 büyüklüklerinde iki deprem kaydedildi. İlk depremin ardından şu ana kadar 2,5 ila 4,7 büyüklüklerinde 10'dan fazla artçı sarsıntının kaydedildiği açıklandı. Deprem sonrası açık alanlara çıkan vatandaşlardan şimdilik evlerine dönmemeleri konusunda uyarıldıkları bildirildi.

Batı Azerbaycan, Erdebil, Zencan ve Gilan eyaletlerinde de hissedilen depremin halk arasında paniğe neden olduğu ve vatandaşların açık alanlardaki bekleyişlerinin sürdüğü bildirildi.

Depremde ölü ve yaralı sayısının daha da artmasından endişe edildiği kaydedildi.

No comments:

Post a Comment