Thursday, August 9, 2012

YOGURT SUYUNU DOKMEYIN

                                                        Yoğurt Suyunun Faydaları






Yoğurdun suyu vitamin ve mineral deposu bir içecek olarak gerek cilde faydaları, gerekse yağ yakıcı etki nedeniyle kilo vermek için kullanılması, bu içeceğin kullanılması için başlı başına bir sebep olarak görülebilir.

Yoğurt suyunun sağlığa faydaları:her şeyden evvel yoğurt suyu tam manasıyla bir vitamin, protein ve mineral deposudur. Özellikle yurdumuzda bir çok çocuğun büyüme geriliğinin temel nedenlerinden bir tanesi olan Riboflamin (B2) vitami yoğurt suyunda bolca bulunmaktadır. Bir çok çocuğun süt içmekten mahrum olduğu ülkemizde heba edilen yoğurt suları ile onbinlerce çocuğun gerek zihinsel gerekse fiziksel sağlığı garanti altına alınabilmektedir. Yoğurt suyuna sarı ve yeşilimsi rengi veren şey, yoğurt suyunda bulunan B2 vitaminidir. Yoğurtta bol miktarda bulunan B2 vitamini eksikliğinin, göz ve ağız kenarlarında çatlamalar ve yaralara neden olduğunu ifade eden Budak, “B2, Türkiye’de eksikliği en fazla görülen vitaminlerden biridir. Bu nedenle yoğurt suyunun değerlendirilmesi sağlık açısından önemlidir. B2 vitamini, vücuttaki protein, karbonhidrat ve yağlarla etkileşim içine girerek, onların kullanılmasını kolaylaştırır. Böylece vücut bunlardan daha çok yarar sağlar” dedi.

Yoğurt suyunun içerisinde bulunan bakteriler antikanserojen etkisi nedeniyle kanser hastalıkları daha başlamadan önlenmekte ve vücutta kötü huylu tümörlerin gelişimi yoğurt suyunda bulunan probiyotikler sayesinde önlenmektedir. Yoğurt suyunun içindekiler sadece b2 vitamini ile sınırlı değildir. Ayran, kalsiyum ve potasyum içermesi nedeniyle özellikle kemik ve dişlerin oluşumuna olumlu etki yapar. Ayran ayrıca, A, B12, D, B2 ve B6 vitaminleri ile protein deposudur. Ayran, kolestrerol miktarının azaltılmasının yanısıra, toksit maddelerin notralizasyonunu sağlar, vücudun sıvı dengesini korur. Bu nedenle, yoğurt suyu ayran olarak da değerlendirilebilir.

Yoğurt suyu kadınlarda istenmeyen tüylerden kurtulmak için bitkisel çözüm amacıyla da kullanılmaktadır. Yoğurt suyu tüy aldırmak için doğal bir iksir olarak istenmeyen tüylere bitkisel ve kesin çözüm sunmaktadır.

Yoğurt Suyu Böbrek Taşı düşürmek için de kullanılabilen bir içecektir. Yoğurt suyunun bileşenleri böbrek taşlarını eritir ve zararsız büyüklükteki parçalara ayırarak vücuttan idrar yoluyla atılmasını sağlar. Böbrek kumları ve böbreklerde taş şikayeti olanların ufak çaptaki kum ve taşları düşürebilmeleri için yoğurt suyu içmeleri önerilmektedir. yoğurdun sarı suyunun faydaları arasında böbrekleri temizleyici yararı da bulunmaktadır.

Yoğurt suyunun cilde olan faydaları nedeniyle özellikle cildi beslemesi, cilt kırışıklıklarına, cilt lekelerine ve sivilcelere karşı doğal tedavi olanağı sunan bir sıvı olmasını da gündeme getirmektedir. Cildi gençleştiren ve güzelleştiren yoğurt suyunu değişik bitkisel maskelerle denemenizde hiç bir mahsur bulunmamaktadır. Yoğurt suyunun PH değeri 4 olup alkali bir yapıdadır ve cildin asit dengesini nötr edici özelliği vardır.

No comments:

Post a Comment