Sunday, November 11, 2012

Yogurdun suyunu dokmeyin

Yogurdun suyunu dokmeyin

by Nazan Saatci ve Dostlari on sunday november,11, 2012 at 3:09pm ·
Yoğurdun suyunda bulunan ve eksikliği en fazla görülen vitaminlerden biri olan Riboflamin (B2) vitaminin sağlık açısından son derece yararlidir bu nedenle suyunun dokulmesi yalnistir.  Bu nedenle yoğurt suyu kesinlikle dökülmemelidir. Yoğurdun suyunun mutlaka dökülmesi gerekiyorsa,suzup yemeklere katabilirsiniz ac karnina icebilirsiniz .yoğurt bakterileri antikanserojen etkisiyle kanser baslangiclarini onler
"Ayran, kalsiyum ve potasyum içermesi nedeniyle özellikle kemik ve dişlerin oluşumuna olumlu etki yapar. Ayran ayrıca, A, B12, D, B2 ve B6 vitaminleri ile protein deposudur. Ayran, kolestrerol miktarının azaltılmasının yanısıra, toksit maddelerin notralizasyonunu sağlar, vücudun sıvı dengesini korur. Bu nedenle, yoğurt suyu ayran olarak da değerlendirilebilir''
B2 vitamini eksikliği göz ve ağız kenarlarında çatlamalar ve yaralara neden olur. Yoğurdun suyuna sarı ve yeşilimsi rengi veren Riboflavin (B2) vitaminidir. B2 vitamini protein, karbonhidrat ve yağlar ile etkileşim içine girerek onlardan daha fazla faydalanılmasını sağlar. Bu vitamin yoğurt suyunun yanı sıra tarhana gibi yiyeceklerde de bol miktarda bulunmaktadır. B2 vitamininin azalmaması için bu yiyeceklerin güneş ışığından uzak tutulması gerekir. Bazı bölgelerde tarhananın güneş ışığında kurutulması alışkanlığı bu nedenle yanlıştır. Aynı şekilde güneş ışığında kurutulan tüm süt mamullerinde de vitamin kaybı olmaktadır.

No comments:

Post a Comment