Saturday, August 4, 2012

MÜSADENIZLE…NAZAN SAATCI… by Nazan Saatci on April 8, 2011

MÜSADENIZLE…NAZAN SAATCI…
by Nazan Saatci on April 8, 2011

Nazan Saatci
Sevgili Dostlar,
On kisiyle baslayan Facebook maceramiz son hizla ilerledi ve Nazan Saatci ikiyi açmak zorunda kaldik.
Tabi ki gelen mektup sayisi da anormal derecede katlandi.Sadece bir iki kelime bile cevap yazsam bütün günümü aliyor.
Anladim ki bu gidisle ne kitaplarimi yazabilecegim, ne de makalelerimi... Genellikle sorular söyle: Nazan Hanim neler yapiyorsunuz? Neredesiniz? Niye film yapmiyorsunuz? Evli misiniz? Hangi filmlerde oynamistniz? Sizi yine filimlerde görebilecek miyiz? Facebook’daki resimleriniz yeni mi? Niye Türkiye’ye dönmüyorsunuz? Ve sorular böylece uzayip gidiyor...
Takdir edersiniz ki herkese tek tek cevap vermek zor... Müsadenizle, bugün bu sorularin cevaplarini gazetemizdeki kösemden vermek istiyorum.
Belki röpörtaj ortami olmadigi için detaylara inemeyiz ama en azindan okuyanlari biraz da olsa aydinlatabiliriz.
Görünen o ki, bu makalemi Face’de sürekli paylasacagiz. Ve iste bütün facebook arkadaslarima, okuyucularima, beni bilenlere, bilmiyenlere, kisacasi dostlara… Müsadenizle…Nazan Saatci:
Nazan Saatçi, Türkiye’nin Karadeniz bölgesinde, ülkenin özgürlügüne ilk adimi attigi, tarihi önemi olan bir sehirde, Samsun’ da dogdu.
Liseyi bu anlamli kentte bitirdikten sonra, tahsilini devam ettirmek için Istanbul’a tasindi. Istanbul Üniversitesi Türk Dili Ve Edebiyati bölümünden mezun oldu.
Oyunculuk üzerine gittigi okullar; Los Angeles Actor Center ve hipnoterapi konusunda; Palo Alto School of Hypnotherapy (Hipnoz okulu) ve Florida Gerald F.Kein Omni Hypnosis Training Center (Hipnoz ögrenim Merkezi).
Sinemaya ilk geçisini güzellik yarismalariyla yapan Saatçi, 1978 de Tercüman-Inci Gazetesi’nin Sinema kraliçesi seçildi.
Günaydin-Saklambaç Gazetesi’nin araciligi ile Türkiye Güzeli olarak “Miss Europe International” (Avrupa güzellik yarismasinda) ve 1983 “Miss Asia Pasific” (Asya güzellik yarismasinda) ikinci oldu .
Bu iki yarismada “Yetenek” ve “Basin Güzeli” unvanlarini aldi. Nazan Saatçi, 1981 yilinda Italya’da “Donna Ideal Internazonale” yarismasinda 56 ülke arasinda birinci oldu. Daha sonraki yasantisinda “Miss Europe” ve “Miss Globe International” uluslararasi yarismalarini organize etti .
Fransa’da “Miss France” yarismasinda ve Sri Lanka’da “Miss Tourism International’da” jüri baskanligi, jüri üyeligi görevlerinde bulundu.
Nazan, yurtiçi ve yurtdisinda yaptigi film çalismalarinda 30 un üzerinde sinema ve televizyon filimlerinde basrolde oynadi.
Film yaptigi ülkeler: Türkiye, Pakistan, Hindistan, Sri Lanka, Nepal, Iran ve Fransa. Türkiye’de Kemal Sunal, Cüneyt Arkin, Berhan Simsek, Bulut Aras, Reha Yeprem, Kenan Kalav, Selçuk Özer, Tamer Yigit, gibi çok degerli sanatçilarla oynarken; yurtdisinda Nedeem, Javed Sheik, Sultan Rahi gibi Pakistan’in çok sevilen taninmis oyunculariyla da çalisma firsati buldu.
Oyunculugunun yani sira, sözlerini kendi yazdigi "PARAM YOK KI" albümünü hazirlayip seslendiren sanatçi, 1994 senesinde U.S.A / Florida Orlanda Universal Studyo’larda yapilan “Hawaiian Tropic” Yarismasinda da sahne aldi.
Nazan Saatci son dönemde yazim hayatina atildi ve Turkhaberler Gazetesi’inde makale yazmaya basladi.
Ingilizce ve Türkçe hazirladigi ama henüz yayina vermedigi yedi kitabi ve 3 tane televizyon programi mevcuttur.
Onbes senedir Amerika’da yasamakta olan sanatçi hakkinda daha detayli bilgi icin:
Hepinize kucak dolusu sevgiler…
Nazan Saatci
Nisan 2011/ U.S.A

No comments:

Post a Comment